Doğal Taş Enstitüsü 2017 Başkanı Daniel Wood:
“Doğa ile bağlantı kurduğumuz en önemli unsurlardan biri. Kendi enerjisi olan organik bir ürün… Gelecekte yapı sektörüne baktığınızda yüzde 70’inin yenilenmesi gerekecek çünkü çoğunluğu dayanıksız malzemelerden yapıldı. Efes’e bakın 8 bin yıllık antik bir şehir. Kudüs’te 2 bin yıllık bir taşa dokundum. Parçalara ayrılsa bile değeri bitmez. Toprağa karışır, yeniden hayat bulur. Her birimiz doğanın bir parçasıyız ve dünyada tekiz. Dünya üzerinde tek bir parmak izine sahibiz. Aynı şey doğal taş için de geçerli. O yaşayan bir varlık. Bir taşın formundan dünya üzerinde sadece bir tane çıkıyor. İşte bu sebeple sektörümüz de onun gibi çok değerli. Bunu savunmalı, savaşmalı ve daha çok yaymalıyız”
 
Doğal Taş Enstitüsü (NSI) CEO’su James A. Hieb:
“Federasyonlar, fuar şirketleri, birlikler ve devletler güzel çalışmalar yürütüyor. Fakat bunu yaparken esas bu işin içinde olan kesim gözden kaçırılabiliyor. Doğal taşın anlatmaya değer inanılmaz bir öyküsü var. Bu gerçekleri açığa çıkarmak ve daha çok anlatmak için de üretimin her bir sürecinde taşla doğrudan temasa geçen insanlara ulaşmaya ihtiyacımız var. Taşla ilgili bilgileri, hikayeleri ve mesajları yaymamız gerekiyor. İnsanların kalplerine dokunmak, burada kritik bir önem taşıyor çünkü taş sahipleri buna çok değer veriyor. Bu sebeple süreci hep birlikte kucaklamamız gerekiyor. Bizler taş üreticilerine ulaşıp onlara kaliteyi artırmak için doğru kaynakları sağlamalıyız. Onlar bize taşın hikayesini daha çok anlatmalı, kaydetmeli, sosyal platformlardan paylaşmalı. Bizler onları pazarlama faaliyetlerine yönlendirmeliyiz. Dünyada yapılan pek çok önemli çalışma var. Bunlara dahil olunması lazım. Bu sektör hepimizin sektörü ve yüzyıllardır var olan bir sektör. Bir sonraki nesil için de korumamız ve yaşatmamız gerekiyor. Türkiye, dünyanın en önemli oyuncularından biri... Dünyadaki mermer sektörünün neredeyse yüzde 60’ını Türkiye karşılıyor. Türkiye’nin desteği olmadan biz bu işi başaramayız. Bunu dünyaya yaymak için motive olmamız lazım. Sektörümüz bu mücadeleyi, doğal taşın biricikliğini hep bir ağızdan yaydıkça kazanacaktır” 
 
Belçika Doğal Taş Federasyonu (FEBENAT) Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğal Taş Enstitüsü Avrupa Temsilcisi Herwig Callewier:
“Porselen ve seramik endüstrisi gerçekten çok iyi iş çıkarıyor. Tasarım dünyasının kafası karışmış durumda. Bu noktada sektörümüzdeki tüm bileşenlerin çok daha iyi işler çıkarması gerekiyor. Tasarımcılara doğal taşın değeri ve farklılıklarını anlatmak bizim sorumluluğumuzda. Bugüne dek hep kendi küçük kurumlarımız içinde kaldık. Artık global düşünmemiz lazım. Dünyanın şu an seri üretime yöneldiği doğru fakat insanların ‘doğalmış’ gibi gösterilen materyallere yönelme sebebi de yine doğal taşa olan beğeniden geliyor. Çünkü bilinçaltımızda doğaya bağlıyız. Doğal taş insanları mutlu eden, ona dokunma ihtiyacı duydukları bir tasarım harikası. Yapay taşlarda böyle bir his yok. Bunun sebebi taşın biyolojik özelliklerinden kaynaklanıyor. İşte bu sebeple doğa ile bağlantısını gündeme getirmeliyiz ki herkesin ilgisini çekebilelim” 
 
 
Avrupa Doğal Taş Endüstrileri Federasyonu (EUROROC) Almanya Temsilciliği’nden Prof. Dr. Gerd Merke
“Sektörün küresel sorunları çerçevesinde birleşmemiz çok değerli. Birlikte çalışmamız gerçekten önemli. Umuyoruz ki Türk federasyonları ile daha fazla yakınlaşırız. Çünkü açıkça görüyoruz ki hepimiz aynı gemideyiz. Bizler devlet çapında işler yapıyoruz. Taşı nasıl sürdürülebilir kılarız, problemlerimiz neler, tanıtımını nasıl yaparız bunları ele alıyoruz. Türkiye çok kültürlü ve ihracatı güçlü bir ülke…  Diğer ülkelerin farklı taleplerini değerlendiriyor. Bizler akıllıca çözümler üretmeliyiz. İnsanların düşüncelerini okumalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Doğal taş yeryüzünün bir parçası ve biz aklımızı kullanarak bu mesajı tüm dünyaya yaymalıyız. Bilimsel araştırmalara milyonlarca dolar harcamalı ve sonuçlarını ücretsiz bir şekilde tüm üreticilerle paylaşmalıyız. Ben endüstrimiz için umutluyum. Sorunlarımız elbette var fakat doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Ve bu forum, çok güzel bir adım oldu”
 
Hindistan Ticaret ve Endüstri Odası Federasyonu (FICCI) Genel Müdür Yardımcısı Girish Gupta:
“Doğal taş kullanımın azalıyor. Bunun nedeni pazarlama çabalarının yetersizliği olabilir. Belki de yapay taşları pazarlayanlar kadar iyi çalışmıyoruzdur. Pazarlamaya daha fazla yatırım yapmalıyız. Kalite konusunda, bilimsel özellikleri konusunda insanların farkındalığını artırmalıyız. Bunları bilirlerse uzun vadede yapay taşları tercih etmeyeceklerdir”
 
Litos Dergisi Müdürü ve Dünya Doğaltaş Örgütü eski Başkanı Anıl Taneja:
“Bir ülke için doğal taş kaynaklarından daha değerli bir şey varsa o da doğal taşın kültürel bir miras olduğu gerçeğidir. Eğer o ülke bu algıyı benimserse, potansiyelini değerlendirmek adına elindeki tüm olanakları kullanır. Gelişebilmesi için önce mirasa sahip çıkması, yeni uygulamalarla gelecek kuşağa aktarması gerekir. Global ve yerel ekonomiler çöktüğünde bile bizim sektörümüzde doğal taşımız hala aynı değerde kalır. Taş doğal bir oluşum. Evinizin içinden yürüdüğünüz sokağa, çalıştığınız yere kadar aklınıza gelebilecek her türlü objenin doğal taş tasarımını yapabilmek mümkün. Sadece doğru teknolojiyi geliştirip, ardından da doğru süreçlerden geçirip pazarlamasını çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu şekilde mirasımızın değerini artırabiliriz”
 
WONASA – Dünya Doğal Taş Derneği Başkanı Ali Şayakçı:
“Dünyadaki doğal taş sektörünün en büyük problemi yapay ürünler. Son yıllardaki dijital baskı ile önce küçük boyutlarda seramik karolar yapılmaya başladı. Doğal taş sektörünün yapacağı en mantıklı hareket pazarlamaya, tanıtıma daha fazla enerji harcamasıdır. Bizim sektörümüz çok parçalı olduğu için ortak hareket çok daha zor. Bir yolunu bulup ortak dille tüketim zincirinin en ucunda olana ulaşmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz. Doğal taşın güzellikleri ve avantajlarından bahsetmeliyiz. Yoksa kısa zamanda büyük problemler yaşayacağız”